Sevärdheter på Azorerna

Information på plats

Bege dig till närmsta turistbyrå och hämta ett exemplar av tidningen Via Azores, den innehåller det mesta av vad som händer på öarna och kan guida dig till både sevärdheter och aktiviteter.

Sevärdheter på Sao Miguel

Tvillingsjöarna

När du besöker Azorerna får du inte missa tvillingsjöarna. Det är två kratersjöar (Lagoa Azul och Lagoa Verde) som ligger precis bredvid varandra, men den ena är grön och den andra är blå, detta beror på att himlen speglas i de ena och skogen i den andra. Från utkikstornet får man en bra utsikt, det hela ser mycket imponerande ut och det är lätt att hänföras av sjöarna, bergen och havet bakom.

Furnas

Furnas är en liten stad som många turister besöker.

Staden ligger invid sjön Lagoa das Furnas som kantas av heta källor och bubblande vattenhål, tydliga tecken på Azorernas vulkaniska aktivitet. Här och var så är cementrör stuckna ner i marken, dessa används för att laga mat, här sänker man ner mat och låter den koka i ångorna från underjorden.

Inne i staden finns spa-hotellet Terra Nostra, här finns heta källor och bubblande lårpölar samt källor med härligt mineralvatten. Värmen från underjorden har påverkat miljön och i hotellets park växter tropiska växter.

azorerna fornas ungdomens källaI Furnas finns även Ungdomens källa, den ser inte mycket ut för världen utan är en pöl med lerigt vatten, men det sägs att ett dopp här kan göra underverk för hälsan. Och det skadar väl inte att prova.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo är en kratersjö som skapades 1563 vid ett kraftigt vulkanutbrott. Den kallas även för “Eldsjön” eftersom den vid utbrotter lyste upp hela Sao Miguel. Sjön och dess omgivningar är idag ett naturreservat och anses vara öns vackraste. Sjöns djup är mellan 12 och 20 meter och vattnet är vackers turkost. Det går både att bada i sjön och vandra i området, som även har ett rikt fågelliv.

Teplantage

Europas enda teodling, Chá Gorreana, finns på Sao Miguel. Här kan du gå guidade rundturer och se hur teet framställs. Du får följa teet från buske till påse, och nästan allt görs för hand. I butiken som hör till plantagen kan du provsmaka och köpa te.